Stol

Hittade även denna riktigt snygga stolen på Bolagret, det är mycket därifrån nu men jag gillar det!


Tavlor

Dessa små söta tavlorna var väl fina? Finns också på Bolagret för 49kr styck. Härligt med rosa!


Spegel spegel på väggen där

Kolla in dessa snyggingarna från Bolagret.

 


Bokrea

Vi är några tjejer från jobbet som brukar träffas en kväll varje vecka och fika och prata en massa. Och det har vi gjort ikväll. Alltid lika trevligt. Vi brukar hålla till på Ikea aktivitetshus, ett ställe där alla IKEA och IKANO-anställda får vistas, det finns bland annat gym, bastu, solarie, bubbelpool med mera. Ett väldigt bra ställe med andra ord. Gymet är gratis och det utnyttjar jag flitigt nu inför Thailand. Och idag hade dom Bokrea. Böcker som är så roligt, och fina är dom med. Så två böcker om inredning inhandlades. Är så många fina bilder i dom. Hoppas bara att jag får tid att läsa dom snart, för jag är ju inne på den sista av Stieg Larssons böcker nu men det hinner jag nog med efter. Om inte annat så är dom fina att visa i bokhyllan.

image47

image48

image49

image50


Present

Idag fyller min mamma år, Grattis! Så igår var vi där på lite kalas. Jag köpte bland annat en tavla till henne från Isa Form med motivet frukost. Som text skrev jag "Frukost på Västkustvägen 19". Så den kommer att bli fin i stugan.

Frukost

Lykta

Nu i veckan fyndade jag även två vita lampor från IKEA. Dom hade erbjudande på dom i veckan. 19kr styck. Överkomligt tycker jag. Så nu är den ena placerad i fönstret ut mot balkongen och den andra står på vår Malm byrå. Ni kan till och med se båda två på bilderna från förra inlägget.

LYKTA Bordslampa

Fyndat

Igår var jag och sambon en runda på Ikea, vilket händer ganska ofta. Vi har länge varit på jakt efter vår sista vita Gilbert stol. Vi har sedan tidigare 5 st så det fattades bara en. Och igår stod den på fynd och väntade på oss. Perfekt! Vi tog den direkt när den kom in på pallen. Det fanns två stycken såg jag men vi behövde bara en och nu såg jag att Dinka hade köpt den andra. Bra att den kom till användning för annars hade jag ångrat att vi inte köpte den.

image45

image46

Vår i badrummet

Jag berättade ju tidigare att jag inhandlat rosa handdukar och idag hänger dom på sitt rätta ställe. Igår shoppades också ett nytt duschdraperi som jag hängt upp. Jag har också lagt in vår fårfäll i badrummet. Tyckte det kunde bli ganska mysigt. Jag och Hampus fick två äkta fårfällar av mina föräldrar när vi förlovat oss. Så den ena ligger i badrummet och den andra ligger nu framför kakelugnen i TV-rummet.
Vårt badrum är ingen dröm precis. Grönt golv och fruktansvärd tapet i duschen, så det är därför duschdraperiet täcker hela duschen. Jag har också hängt upp min kimono på dörren i badrummet. Den köpte jag i New York i somras.

image40

image41

image42

image43

image44

Uppdatering i sovrummet

Idag var jag inne på Ikea en runda och gick ett varv. På fynd hittade jag bland annat två tavlor. Så dom fick det bli. Dom hänger nu i sovrummet, jag bytte ut bilderna som var där innan. Svart vitt mot svart vitt.

Före:

image38

Efter:

image39

Shopping

Nu är jag hemkommen från stan. Det har varit jätteroligt att komma iväg med mamma. Skönt att mest bara gå i inredningsbutiker å slippa svettas i omklädningsrummen. Jag köpte bland annat en lampa på Duka, var verkligen ett fynd så jag passade på och nu står den och pryder ett av våra fönster. Vi har väldigt höga och djupa fönster och lampan är ju ganska låg men jag tycker inte det gör något. Annars får man ju hissa ner gardinen lite men man vill ju inte skymma hela fönstret. Som ni ser så är inte vädret det allra roligaste utanför fönstret. Tur att man mest ska stanna inne på sin lediga dag och pyssla och städa lite här hemma.

image36

image37

Parodi del 2

Nu är jag färdig med projektet Parodivasen. Jag fick ett tips från Hus nr.5 att man kan placera en fejk-Orkidé i den. Och sagt och gjort så blev det så. Jag tycker att det blev kanon. Jag ska bara fixa till så att den bruna krukan inte syns. Vad tycker ni? Tack för tipset 5an!!
Så nu står vasen, ("krukan"?), placerad bredvid vår vita Expedithylla som är placerad mitt emot datorhörnan som jag visade igår.

Nej nu ska jag gå och göra mig iordning för idag ska jag och mamma in till stan. Kul! Jag har inget speciellt som står på shoppinglistan men det hjälper ju inte för det lär ju bli några inköp ändå. Vi får se vad inredningsbutikerna har fått in för roligt för det är ju de butikerna som är roligast att besöka.

image34

image35

Ny radio

Kolla in denna snyggingen.. 299kr på SIBA. Kan det bli bättre? Hade passat perfekt i vårt kök för dit når inte riktigt musiken från vardagsrummet. Ett plus är att man kan koppla sin mp3 eller Ipod till den.


Paket

Idag fick jag en ny avi med posten. Alltid lika roligt! Så jag och Hampus gick till Maxi och hämtade ut paketet. Det var från formodesign. Min postlåda (räkningslåda) har kommit! Och kolla in hur sött det var inslaget. Här ser ni också min lilla blogghörna så det är här jag sitter när jag läser era roliga bloggar. Och räkningsstället står på sin plats vid datorbordet. Än har vi inte hunnit fylla den och tur är väl det för jag satte dit den för bara några minuter sen ;)

Bortse förresten från sladdarna under bordet. Ni kan också skåda mina några av mina ljusstakar. Dessa är fyndade från EKO för 2kr styck. Till det priset duger dom.

image31

image32

image33

www.forr.se

Idag fick jag tips om en hemisda som jag inte besökt tidigare. forr.se. Mycket snygga saker måste jag säga.
Jag hittade bland annat denna coola lampa. Jag har fått dille på lampor tror jag. Men det är så roligt.


Stege

En sådan här stege skulle jag kunna tänka mig att ha i badrummet. Fast i vitt såklart. Så kan man ha lite handdukar å smink å så på den. Tror jag skulle kunna bli bra. Jag köpte förresten rosa handdukar igår på Maxi. Dom känns så våriga. Härligt!

REXBO Bokhylla Zooma

Fodral för pocketböcker

Ett sådant här fodral skulle jag nog införskaffat till mina pocketböcker. Det är bra både som skydd för boken och sen ser ju inte andra vilken bok man läser. Och det kan ju vara bra ibland i och med att jag alltid läser såna konstiga böcker. Eller? Nej men det skyddar ju säkert ganska bra mot den kritvita sanden och liknande när man ligger och läser på stranden i Thailand. Jag tycker dock inte fodralen var särskilt snygga så jag letar nog vidare tills jag hittat något som faller mig mer i smaken.

Fodral för pocketbok, Faces brown blue  Fodral för pocketbok, Faces grey yellow  Fodral för pocketbok, Silhuette grey

Salt och peppar

Kolla vilket sött salt och pepparkar jag hittade. Finns på bluebox.se


Nya handdukar

Igår damp reklamhögen ner innanför dörren. Det var bland annat ett blad från Maxi. Vi handlar alltid på söndagar så vi brukar inte kolla igenom reklamen så noga för på söndagar så brukar ju oftast allt bra vara slut. Men i Maxis blad fanns ett bra klipp tycker jag. Nämligen handdukar! En liten handduk för 5kr och badlakan för 29kr. Jag måste erkänna att jag har köpt handdukar på maxi innan och dom har faktiskt varit helt kanon så jag måste dit en runda efter jobbet idag. Jag hoppas på att kunna hitta både vita och ljusrosa. Jag återkommer!



Baka en liten kaka

På torsdag och fredag är jag ledig så jag funderar på att baka lite tror jag. Det lutar åt cupcakes. Mums!! Med en massa frosting. Och även om man kanske inte lyckas så bra så kommer dom iallafall bli snygga i dessa coola formarna.


Tänk om dom blir såhär fina??

http://www.thenibble.com/reviews/reads/cooking/desserts/images/cupcakes230.jpghttp://bonitainpink.com/files/cupcakes.jpghttp://www.seriouseats.com/required_eating/images/cupcakes-thumb.jpg Någon som har något bra recept förresten??

Vårt nya husdjur

Nu har vi äntligen hängt upp hjorthuvudet som jag fick i julklapp. Jag skäms, nästan en månad efter julafton. Förlåt älskling men jag har inte kunnat bestämma mig var jag ska hänga den. Men nu har vi hängt den vid matsalsbordet och vårt vitrinskåp. Jag blev nöjd men jag måste ändra om lite ovanför skåpet, får nog sätta några högre saker där istället för den nya skålen och Georg Jensen skålen. Äää bortse från det välfyllda spritskåpet.. :)

Vårt allra första gemensamma husdjur ;)

image28

image29

Vit sprayfärg

På torsdag och fredag är jag ledig från jobbet i och med att jag jobbar denna helgen. Så då ska jag införskaffa vit sprayfärg och gå lös på lite saker där hemma. Jag har bland annat ett sånt här fat hemma som jag skulle vilja spraya vitt. Tror ni att det går? Jag återkommer med före och efter bilder om det inte ser allt för jäkligt ut.

PJÄS Fat  Sprayfärg

Rosa som accent

Rosa får nog bli accentfärgen nu till våren.. Jag tycker det är fräscht. Får se vad sambon tycker om det :) Ikea har mycket fint.

BLOMSTER vasBILD bildBLOMSTER vas set om 3BLOMSTER vasBLOMSTER vas


Nya burkar

Jag är inne och kikar lite på Ikeas hemsida och ser att dom har fått in mycket fint nu till våren. Just dessa burkarna har kanske inte med våren att göra men jag tycker ändå dom var lite tuffa. Ikea har inte haft några burkar innan som har fallit mig i smaken. Men nu kanske det blir ett köp.. Är farligt när man bara bor några hundrameter från varuhuset.

Burkarna finns i storlekarna från 0,5liter upp till 4,1liter. Lite fel proportioner på bilderna kan jag tycka.

DROPPAR Burk med lockDROPPAR Burk med lockDROPPAR Burk med lockDROPPAR Burk med lock

Parodi + ljus = sant?

Jag har fortfarande inte kommit på någon klockren idé att ha i min nya Parodivas från Ikea. Men jag har faktiskt en idé som jag funderar på, nämligen att köpa ett stort vitt blockljus från Ikea och ställa i vasen och sen att man lägger lite stenar i botten på vasen.

Vad tror ni? Eller har ni några andra förslag?

FENOMEN BlockljusKNASTER Dekoration, stenar

Snabba ryck

Nu har jag lagt in en beställning på en Bruka Postlåda i vitt med rostfria bokstäver. Snyggt. Sen beställde jag en Pluring också.. en liten sak som man fäster på kaklet och sätter disktrasan i. Smart. Jag gjorde min beställning från formodesign.com, det skulle ta 3-4 dagar så jag hoppas jag får det i nästa vecka. Det är alltid roligt att vänta på paket.

                        Pluring

Låda för räkningar

Jag var nyss inne och kollade på lite andra bloggar och då fick jag en idé. Jag funderar på att köpa postlådan från Bruka design och ha alla räkningar i den. Det hade väl vatt nåt? Jar har dock inte bestämt mig för vilken färg. Jag får nog Googla lite på detta :)

Vit kanske? fast inte med blå text.                                    Eller kanske svart??

                           

Julklapp

Jag måste bara visa julklapparna som vi gav mamma och pappa i julklapp.. Jag tycker de är så snygga. Är från Eva Solo, ett fågelbad och en fågelholk. Passar kanon till deras nybyggda stuga. Rena paradiset för fåglar. Dom borde faktiskt betala hyra!! ;)

Eva Solo Fågelbad  Eva Solo Fågelholk

Förberedelser inför 14/2

Igår gjorde jag lite förberedelser inför Alla Hjärtans Dag.. Jag tycker det är så roligt att ge bort presenter till folk, särskilt när man kommit på något bra att ge så man vet att personen kommer bli glad. Jag vågar tyvärr inte skriva vad jag ska ge till min sambo för jag vet inte om det är riktigt lagligt enligt copyright å så, å jag låter som nån kriminell men så farligt är det inte. Jag är inte riktigt färdig med presenten men jag hoppas han blir glad för paketet.. det hade iallafall jag blivit!

Jennie- Alla Hjärtans Dag 


Plåtburkar

Jag tycker det är så himla fint med plåtburkar men har aldrig hittar några sådär som har fallit mig riktigt i smaken. Men dessa små underverk från inreda.com tycker jag är coola.. finns hur många som helst att välja mellan.. Allt från innehåll för servetter, böner och salt.

   



Paket från Orrefors

Igår fick jag äntligen mitt efterlängtade paket från Orrefors - men bara halva. Jag fick en avi med posten att jag hade ett paket å hämta så jag och Hampus slängde oss på cyklarna och körde ner och hämtade ut paketet. Det skulle innehålla dels en skål och sen ett fat med en diameter på 29cm. När jag fick paketen var det mikroskopiskt, och fatet kunde verkligen inte få plats där. Och det gjorde det inte heller så nu undrar jag var fatet tagit vägen? Jag får ta å ringa upp till Orrefors och se vad dom håller på med..

Men här är skålen iallafall.. Den var jäkligt snygg i verkligheten.

http://www.detailreklame.dk/images/fh1_680349.jpg


Mat mat mat

Igår kom min svärfar på besök med 10st fläskfiléer och några kasslerbitar. Så snällt! Så nu är det bara till att grilla fläsfilé under 10 helger :) Fast vi funderar på att bjuda hem våra föräldrar på besök. Mamma när kan ni? Skulle detta duga??

http://www.icakuriren.se/img/recept/bilder/ik3132flaskfile.jpg   http://www.lisensskafferi.se/infusions/extended_photos/ephotoalbum/100.jpg  http://www.hemmetsjournal.se/upload/bildhanterare/hj/recept/bilder/0331-88-01_big__b135h110u.jpg 

Parodi

Idag fick jag ett tips av en kär kollega om att Ikea hade ett bra erbjudande på sin fina vas Parodi.
Så efter träningen på lunchen stack jag till Ikea och gjorde mitt fynd. Först hade jag tänkt köpa några kvistar att ha i men tycker faktiskt att det är lite uttjatat så jag ska fundera lite på vad man kan ha istället. Har ni några förslag? Vem vet det kanske slutar med några kvistar ändå.


PARODI vase.

Fint i skoskåpet

Sådana här fina lådor skulle man kanske införskaffa till finskorna i garderoben.. Fast då får jag i och för sig skaffa mig finskor först :)


bilder från inreda.com


Böcker

Jag glömde ju nästan skriva att det följde ju faktiskt med två böcker i paketet som ju faktiskt var från bokklubben så det hade ju varit konstigt annars. Det blev Leif GW Perssons senaste kriminalare och en Juridikhandbok.. Får se om man kan ha nytta av den någon dag. Vet inte om jag hoppas på det eller inte men faktiskt ganska intressant läsning om sina rättigheter och skyldigheter.

image27

Paket från Iittala

Idag fick jag en avi med posten, att jag hade ett paket att hämta ut. Först trodde jag att det var julklappen från jobbet men tji fick jag när jag kom till Maxi, detta var nästan ännu bättre. Det var ett paket från Bonniers bokklubb. Mina Alvar Aalto vas och skål. Så nu står dom och pryder mitt bord. Jag har varit hemma hos mamma och pappa ikväll också och hämtat den minsta skålen så nu har jag tre.. Dom är så stiliga!

image25

image26

En bok om böcker

Jag var precis inne på inreda.com, en hemsida som jag brukar besöka dagligen. Där fann jag denna fiffiga boken som man ska skriva recensioner om andra böcker i. Fiffigt om man funderar på å läsa om en bok eller kanske låna ut till någon annan. Så kan man bara kolla i sin lilla bok och se vilken som fick fem stjärnor eller liknande. Men smaken är ju som baken så det är ju inte säkert att alla tycker samma sak om din favoritbok..  


Klädhängare

Jag tycker dessa klädhängarna kan vara en liten konkurrent till snyggingen Tree från Swedese. Naturligtvis i vitt.

Wire branch, MazeWire tree, MazeWire twig, Maze


Garderobsrensning

Idag har jag rensat min garderob, eller mina får jag väl säga, jag har nämligen 3 stora garderober medan älsklingen får nöja sig med en. Men han verkar ju inte klaga så himla mycket. Känns skönt att ha rensat garderoben såhär inför våren och rensa ut allt gammalt. Sen hittar man ju alltid något plagg som man glömt bort att man haft. Sen sorterade jag allt i färgordning. Får se hur länge det håller..

Jag lade också ihop alla mina sjalar och det blev faktiskt en rejäl hög. Jag älskar mina sjalar. Använder dom dagligen..

image23

image24

www.inneonline.se

Jag var just inne och kollade på inneonline.se och hittade denna finfina lampan.. Den hade passat bra här hemma någonstans. 1599kr.

Visual, Holmegaard

Tulpaner

Det är så härligt med tulpaner. Det känns som att våren är på väg. I går köpte jag min första bukett så nu pryder den vardagsrumsbordet.  Hoppas den överlever ett tag.

image22

Ny bil - Golf

Detta är ju egentligen en inredningsblogg men kan inte låta bli att lägga in en inlägg om vår nya bil. I fredags sålde nämligen Hampus sin bil för vi bestämde för ett tag sedan att vi skulle köpa en bil tillsammans. Så igår bar det iväg till Lund och en ny bil köptes. Roligt! Samma modell som på bilden nedan fast annan färg mm..


Bokklubb - Alvar Aalto

För någon vecka sedan fick jag hem ett erbjudande med posten som jag inte kunde motså. Jag brukar faktiskt inte "gå på" såna saker men denna gången var jag bara tvungen. Vi får se om dom har lurat mig. Jag fick hem ett erbjudande från en bokklubb, och där skulle man köpa 2 böcker för 30kr + frakt sen skulle man minst köpa tre böcker till under ett år. Det passar mig perfekt för jag har blivit en liten bokmal på sista tiden. Men om jag ska vara ärlig så var det premierna som lockade mig mest. Man får nämligen en skål och en vas från Alvar Aalto i klarglas. Dom är ju så snygga och klassiska. Enda sedan mamma köpte en sådan skål för några år sedan tycker jag dom är så läckra. Själv har jag den minsta av dom men nu får jag en nästan komplett samling. Så nu väntar jag med spänning på det första paketet.

Aalto tulips 148x119Aalto fishes 148x119Aalto clear white 148x119

Ny bikini

Idag har jag hämtat ut ett paket från Ellos. Alltid lika roligt. Det blev bland annat en bikini och lite klänningar och toppar som klickades hem. Ellos har ju så mycket fint både till hemmet och kläder. Tror ni denna bikinin kan passa på Thailands stränder?

ZoomaZooma

Pond - Orrefors

Nu har jag äntligen bestämt mig vad jag ska välja från jobbets julklapp.
Det blir skålen och fatet Pond från Orrefors i klarglas. Denna bilden gör inte den riktigt rättvis men jag hoppas den är lika snygg i verkligheten som jag sett på andra bilder. Jag vill ha den nu!!


Ännu mer Jotex

Hittade även detta påslakanset från Jotex 49,90kr styck.. Det kan väl duga?

Zooma

Jotexshopping

Idag var jag inne på Jotex hemsida efter ett tips från en annan bloggare.. Har ju jättemycket fint. Gå in och kika ni också! Hittade bland annat dessa fina saker i rosa.. känns så vårigt och härligt. Inte är det dyrt heller vilket är ännu bättre! Det får nog bli en beställning snart..

ZoomaZooma
ZoomaZooma

Nya saker på Malm..

Idag har jag gjort om lite på vår Malm-byrå. Vad tycks? Har dock ingen förebild men själv är jag nöjd så det får väl stå så i någon vecka :)

image21

Shopping i Växjö

Igår var jag och min kära sambo på shoppingtur i Växjö. Det inhandlades en del kläder och sen dessa fina ljusstakar från Indiska. Jag hittar alltid en massa fint där. Jag köpte även två små burkar i guld och silver. Söta. Men dessa ljusstakar i glas fick också följa med mig hem. I love! Och nu när julen är borta får dom pryda vardagsrumsbordet.

image17

image18

Dansat ut julen - in med vitt vitt vitt

Idag har jag städat undan julen. Känns så himla skönt! Granen är utslängd på balkongen i väntan på att lämnas tillbaka till Ikea nästa helg. Tomarna är nerpackade i förrådet och stjärnorna i fönstrena är bortplockade. Nu kan våren komma!

Här är en bild från vardagsrummet där min ståtliga kandelaber står placerad - julklappen från älsklingen. Man ser även en bit av kakelugnen och vårt väggord - Carpe Diem!

image16


RSS 2.0